Angelina Topić (© Star sport)
Angelina Topić (© Star sport)

Zlatna devojčica: Angelina Topić šampionka Evrope! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 21:58

U Jerusalimu preskočila 192 centimetra

Nastavlja Angelina Topić da oduševljava srpske poklonike sporta. Na Prvenstvu Evrope za atletičare do 18 godina u Jerusaslimu, supertalentovana skakačica u vis je postala šampionka Starog kontinenta.

Topićeva je u finalu preskočila visinu od 192 centimetara i osvojila prvo mesto, čime je potvrdila sjajnu formu u poslednjih nekoliko meseci. Javnost ju je upoznala u martu kad se takmičila u konkurenciji seniora i završila kao deveta na dvoranskom Prvenstvu sveta u Beogradskoj areni, zatim je u maju, na mitingu u Kraljevu, oborila državni rekord star 55 godina u konkurenciji juniorki (193), prvog junskog dana poboljšala svoj najbolji rezultat (195), da bi pre desetak dana na državnom prvenstvu za seniore postavila novi rekord (196).

Izabrane vesti

Ovoga puta, u Izraelu nije bio blizu najboljeg ostvarenja – mada je pokušala da ga izjednači, ali je rušila – ali se naslednica Dragutina Topića kući vraća sa zlatnom medaljom, što je izvanredno dostignuće. Pogotovo ako se zna da će 26. jula proslaviti 17. rođendan.

Što se tiče ostalih predstavnika Srbije, Miloš Nisić je bio petiu trci na 200 metara (21.54) čime je postavio novi rekord Srbije za takmičare do 18 godina. Prethodno su Teodora Boberić i Natalija Dragojević osvojile srebro i bronzu u troskoku, dok je u četvrtak na programu finale skoka udalj u kome ćemo imati dve predstavnice:  vicešampionku Evrope u troskoku, Teodoru Boberić i Jovanu Mićić.



tagovi

atletikaAngelina Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara